Dodik: Pod revizijom će biti diplome iz Travnika i Širokog Brijega


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je u izjavi novinarima, nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, rekao da je opoziciji danas na sastanku rečeno da vlast ne vidi nijedan problem u radu Narodne skupštine, koja funkcioniše u skladu s Poslovnikom.

– Oni koji su tim nezadovoljni, mogu da potenciraju određene stvari – istakao je Dodik navodeći da su opozicionari ranije onemogućavali njen rad.

Kada su u pitanju zahtjevi opozicije, naveo je da će se razmatrati predložena pitanja koja će omogućiti rad parlamenta, a odbacio je njihove primjedbe na funkcionisanje RTRS-a.

Predsjedništvo SNSD-a je razmatralo i prednacrte budžeta i ekonomskih reformi, te stanje u nekoliko društvenih oblasti, uz usvojenih 30 zaključaka, a Dodik je rekao da u narednoj godini neće biti povećanja plata, ali da će ostati na dostignutom nivou.

Nezadovoljni su stanjem u visokom obrazovanju te, kako je naveo, “traže preispitivanje svih diploma iz Širokog Brijega i Travnika te sličnih mjesta, koje su stečene na netransparentan i sumnjiv način”.

Osobe s diplomama u RS-u, kaže, vrše veliki pritisak da budu zaposlene.

– Opšte je poznato da je dovoljno dva dana da odete u Široki Brijeg ili Travnik vratite se s fakultetskom diplomom koju želite. Sve i jedna diploma s tih adresa i još nekih bit će preispitane – ustvrdio je.

Traže i veću odgovornost menadžmenta u javnim preduzećima.

(Fokus)