oruzane-snage-bih-lasvanskadolina.info

Prijem vojnika u vojnu službu Oružanih snaga BiH

U toku je novi prijem vojnika u Oružane snage BiH, putem četvrtog javnog oglasa raspisanog 29. ožujka. Početak testiranja je planiran polovinom svibnja i kandidati čije prijave budu prihvaćene bit će blagovremeno obaviješteni i pozvani na testiranje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.
Organi i službe u čijoj je nadležnosti provođenje procesa prijema vojnika u vojnu službu u Oružane snage BiH trenutno vrše pregled i razvrstavanje pristiglih prijava na oglas.

U dosadašnjem radu, kako se navodi, zabilježen je veliki interes kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu, što se očekuje i po trenutno raspisanom javnom oglasu za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH.

S obzirom na to da se Ministarstvo odbrane BiH susreće s velikim brojem preporuka od braniteljsko/boračkih, humanitarnih i drugih organizacija za prijem njihovih pripadnika ili djece od njihovih pripadnika u vojnu službu, iz ovog ministarstva su priopćili da “Ministarstvo odbrane BiH ima razumijevanja za trenutnu ekonomsku i socijalnu situaciju građana i građanki BiH”.

Međutim, prilikom provođenja procedure za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu po javnom oglasu, Ministarstvo odbrane BiH dužno je poštivati zakonsku i podzakonsku regulativu koja regulira oblast prijema u vojnu službu, te shodno tome i osigurati jednake mogućnosti svim kandidatima koji su aplicirali uz verifikaciju i uvažavanje postignutih pojedinačnih rezultata kandidata, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva odbrane preporučuju svim kandidatima da se dobro pripreme za provjeru fizičke spremnosti i za test općeg znanja.

Dobri rezultati na testiranju bit će najbolja preporuka koja će omogućiti da u ravnopravnoj konkurenciji s ostalim kandidatima budu primljeni u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, navode iz Ministarstva.

 

 

 

 

 

sredisnjabosna.com

About LD2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>