Bilans nereda u Beogradu: Povrijeđeno 19 policajaca, 17 demonstranata i četiri novinara

Tokom demonstracija i sukoba građana s policijom sinoć u Beogradu povrijeđeno je najmanje 36 osoba, prenosi Blic.

Kako se navodi, u neredima ispred Skupštine Srbije u noći sa srijede na četvrtak povrijeđeno je 19 policajaca i 17 demonstranta koje su zbrinule ekipe Hitne pomoći.

Njihove povrede nisu bile teže prirode, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Jedan policajac na dužnosti povrijeđen je u 23:42 kao pješak u saobraćajnoj nesreći, a Hitna pomoć imala je noćas 112 intervencija, od kojih 30 na javnom mjestu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da su policajci reagovali tek kada su bili životno ugroženi, a da su jednom polomljene obje noge.

Povrijeđeno je i četvero novinara. Dvije novinarke portala Nova.rs policija je napala dok su izvještavale s demonstracija, a slično je prošao i reporter agencije Beta, uprkos tome što je pokazao novinarsku iskaznicu.

Podsjetimo, hiljade nezadovoljnih građana drugu noć zaredom protestvovalo je u Beogradu, ali i Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Demonstracije u Beogradu su počele sinoć poslije 18 sati, a eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenje prema policiji ispred Skupštine Srbije. Situacija se u Beogradu oko 23:30 sati znatno smirila, a policija je ispaljivanjem velike količine suzavca uspjela rastjerati demonstrante.

(klix.ba)