Kako bi trebala izgledati nova zgrada prekoputa Narodnog pozorišta

U centru Sarajeva gradit će se zgrada od sedam spratova i podzemnom garažom i to na mjestu starog hotela “Pošta”, a preko puta Narodnog pozorišta Sarajevo. Aktuelni idejni projekt predviđa izgradnju poslovnog objekta „Pošta“ koji je planirano da ima podzemnu garažu i sedam spratova.

Idejnim projektom je predviđeno da se na križanju ulica Branilaca Sarajeva i Kulovića, kao i u prizemlju objekta zadrži izvorni izgled fasade. 

Građani su pokrenuli peticiju protiv izgradnje sedmospratnice u Sarajevu .

Nadzemni objekat će biti širi i viši od sadašnjeg, ali i okolnih zgrada, odnosno imat će prizemlje plus šest spratova, a njegova osnovna namjena bit će kancelarijski prostori.

Ispod novog objekta i obližnjeg Trga kulture Jaroslav Korenić planirana je garaža sa 4 podzemne etaže i ukupno 140 parking mjesta, u koju će se ulaziti rampom iz Ulice Kulovića, piše BiznisInfo.Investitor ovog projekta je sarajevska kompanija „Malcom“, čiji je vlasnik Enver Malagić. Parcele na kojima će se graditi objekat su u vlasništvu ove firme, a sam objekat trebao bi se zvati upravo „Malcom“.

(avaz.ba)