Magična papaja: Koristite je u svakodnevnoj njezi kose, lica i tijela

Tropska biljka papaja, osim što je izuzetno ljekovita, koristi se i za pravljenje raznih vrsta pilinga, maski za kosu i drugih preparata za njegu tijela i kose.Donosimo vam savjete kako da, koristeći magičnu papaju, sami napravite razne kozmetičke proizvode.

Učinkovita u borbi protiv peruti

Kozmetičari tvrde da je papaja, u ovom slučaju, zaista učinkovita. Ukoliko se odlučite na sopstvenu borbu, izbjegavajući hemijske preparate, napravite smjesu u koju ćete, osim papaje, dodati kokosovo ulje i jabučni ocat. Njeni enzimi djeluju na smanjenje peruti s tjemena koja nastaje zbog prisutnosti mrtve kože. Jabučni ocat pospješuje nivo pH vrijednosti, dok kokosovo ulje ima antimikrobna svojstva.

Zaglađuje kožu

U ovoj biljci pronalazimo vitamine C, A i beta karoten. Svi navedeni sastojci potrebni su nam za pripremanje pilinga od papaje koji je učinkovit u posvjetljavanju i zaglađivanju kože.

Poboljšava ten

Besprijekornom tenu teži svaka osoba, a piling od papaje učinkovit je i u ovom slučaju. Od mješavine papaje i zoba sami napravite piling kojim ćete ukloniti mrtvu ili zadebljanu kožu. Vitamin C djeluje antioksidativno i sprječava oštećenje stanica.

Napravite masku za kosu

Od mješavine banana, papaje i maslinovog ulja napravite hidratizirajuću masku za kosu koju možete nanositi kako na tjeme, tako i na oštećene vrhove kose. Ovi prirodni sastojci uveliko će poboljšati kvalitet i mekoću vaše kose.

(klix.ba)