Majka umrla od korone, pa kći od infarkta na njenu sprovodu

Laura Richards (32) doživjela je srčani udar dok su tijelo njezine majke Julie Murphy (63) spuštali u zemlju. Užasnuta rodbina i vikar koji je sprovodio pogreb pokušali su je spasiti, no umrla je na licu mjesta. 

Laura je bila na sprovodu svoje majke, sa šačicom ljudi kojoj je dozvoljeno da se od nje oproste, zbog pravila socijalnog distanciranja uslijed pandemije korona virusa.

Laurina obitelj iz Atherstonea u Warwickshireu, u Engleskoj, ostala je zavijena u crno. Julie je bila majka četvero djece. Inače je bolovala od multiple skleroze i demencije i umrla je 15. ožujka, nakon što se u staračkom domu zarazila korona virusom.

Laurina polusestra Sadie (45), izjavila je da je obitelj proživjela dvostruku tragediju. Na majčinom sprovodu u jednom trenutku je samo čula sestrin vrisak: ‘Ne mogu disati, gušim se!’ – i uskoro je nije bilo, prenosi The Mirror. 

– Stisnula se za prsa. Kćer je rekla da sjedne i stavi kaput ispod sebe, ali jedva da je mogla progovoriti ili udahnuti. Čak je i vikar pokušao pomoći, ali se ništa nije moglo učiniti, jer je doživjela težak srčani udar – priča Sadie.

Kaže kako je nevjerojatna tragedija izgubiti sestru na majčinom pogrebu. 

U danima prije smrti, Laura je na Facebooku objavila dirljivu posvetu majci, napisavši: ‘Volim te mama’, uz puno emotikona u obliku srca.

24sata.hr