MOSTAR: Jedan radnik je teško povrijeđen nakon što se na njega srušio zid

edan radnik je teško povrijeđen u Mostaru nakon što se na njega srušio zid bivše zgrade Općine (NAMA) ili “Zema” te je više osoba zadobilo tjelesne povrede, potvrđeno je za Klix.ba. Očevici su ispričali da je prizor bio zastrašujući.Danas prije podne se srušio dio zida zgrade NAMA-e, a slučaj je odmah prijavljen vatrogascima koji su pomogli radnicima da izvuku kolegu ispod ruševine.

“Dobili smo dojavu od medicinskog tehničara da trebaju našu pomoć kako bi radnika izvukli ispod materijala i šuta koji su se obrušili na njega. Nakon naše intervencije je vozilom Hitne medicinske pomoći odvezen u Kantonalnu bolnicu ‘Dr. Safet Mujić’ u Mostaru”, kazao nam je dežurni iz PVJ Mostar.

Do nesreće je došlo, kako saznajemo, nakon što je radnik pao, pa se zid obrušio na njega, te je više osoba zadobilo tjelesne povrede.

Radnici koje smo zatekli na mjestu događaja kažu kako je bilo zastrašujuće kada se počeo obrušavati zid zgrade.

Kazali su kako je ovo zaista opasan posao i da uvijek postoji rizik od nesretnih slučajeva prilikom obnove ruševnih zgrada kako za radnike tako i za prolaznike.

Mostar je 25 godina od rata najporušeniji grad u Bosni i Hercegovini s ruševinama vidljivim i u centralnoj zoni. Sanacija opasnih građevina koja je počela u Mostaru današnjim primjerom najbolje svjedoči o tome kakvu opasnost ti objekti predstavljaju.

(klix.ba)