Online obrazovanje: Ove nedjelje učimo o digitalnoj tehnologiji sa nastavnikom Arnesom Tufekom

Osjećaj zajedništva i uzajamna podrška su nam potrebne više nego ikad. Kako bi djeci olakšali izolaciju, a online nastavu učinili zanimljivom i efikasnom, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika pripremaju za vas mnoštvo ideja i resursa za školu i porodicu.

Ove nedjelje tu je i prvi webinar u organizaciji inovativnog nastavnika Arnesa Tufeka. U sat vremena Arnes će predstaviti načine na koje koristi Microsoftove alate u svrhu online nastave. Drugi dio webinara zamišljen je kao sesija za pitanja i odgovore. Ukoliko imate unaprijed pitanja za Arnesa pošaljite ih na ilma@coi-stepbystep.ba.

Vaša pitanja ne moraju biti direktno vezana za Microsoftove alate već generalno za digitalne tehnologije. Arnes će pokušati spremiti odgovore na vaša pitanja.

Više o webinaru na ovom linku, a prijavite se ovdje.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, 23.04. naredna sedmica je proglašena sedmicom čitanja i čitalačke pismenosti. Šaljite svoje ideje i radove koje potiču djecu da čitaju sa razumijevanjem, čitaju kritički i sa uživanjem.

Jedna poslastica za vas – profesorica II gimnazije u Sarajevu, draga NIN-ovka Adila Salibašić je pokrenula sa učenicima pisanje bloga pod nazivom “Ljetopis u doba korone”. Blog možete pronaći na ovom linku, a više informacija o ideji i kako je nastala saznajte ovdje.

A povodom Svjetskog dana umjetnosti koji je, pod pokroviteljstvom UNESCO-a i u čast rođenja Leaonarda da Vincija obilježen 15.04., Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića prvi put je u svojoj historiji, otvorila vrata virtualne galerije. Uživajte ovaj vikend na ovom linku.

Mi oko nas/subotom u 18:00 sati sa Ivanom Zečević i Mirjanom Gavrić. Ne zaboravite da se prijavite na ovom linku, a svakako više o temi razgovora saznajte ovdje.

Mjesto susreta je www.inskola.com platforma na kojoj, tokom cijele sedmice, možete pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad s djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku za nastavnike/ce, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje. Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.

(klix.ba)