Petar Ćorluka: Kupio sam respiratore, ali bez pomoći vlasti ih ne možemo dopremiti

Petar Ćorluka, vlasnik kompanije Violeta iz Gruda, kazao je, da je ova tvrtka uplatila 400.000 maraka za medicinsku opremu i tako pomogla zdravstveni sustav u BiH u uvjetima borbe protiv korona virusa.

Respiratore i medicinsku opremu Ćorluka je kupio u Kini. Naveo je da je pokušao opremu kupiti i od europskih proizvođača, ali nitko nije mogao jamčiti isporuku prije kolovoza.

Čorluka je u razgovoru za N1 zatražio intervenciju vlasti i veleposlanstava u BiH kako bi dragocjena oprema što prije bila transportirana iz Kine u Bosnu i Hercegovinu.

Problem je što je gužva u prijevozu i od nas već dobavljači traže da vozimo robu koja je spremna, pa sam tražio da se uključe veleposlanstva, da se uključi Vlada, da se uključe banke i ne znam tko više. Amerika i Njemačka nemaju opreme i respiratora, a mi smo uspjeli pronaći i uplatiti. Tažim da se izađe u susret i da se pomogne u organizaciji. U ovoj teškoj situaciji trebamo pomoći zdravstvu Bosne i Hercegovine, ispričao je Ćorluka za N1.

Radi se o značajnim financijskim sredstvima premda je, kako je naglasio naš sugovornik, bio rizik ući u ovakav aranžman.

jabukatv