PROČITAJTE: Prvi intervju Trampa nakon izbora

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) dao je prvi intervju uživo od izbora 3. novembra na Fox Business Newsu i ponovio optužbe o izbornoj prevari.

Tramp je  telefonskom razgovoru koji je trajao oko 45 minuta rekao voditeljici Foxa Mariji Bartiromo da su izbori “potpuna prevara” , ali da se suci ne žele miješati.

Tramp je intervju dao nakon što je republikanski senator Roj Blant (Roy Blunt), predsjednik kongresnog inauguracijskog odbora, rekao kako očekuje da će izabrani predsjednik demokrat Džo Bajden (Joe Biden) položiti zakletvu za novog predsjednika 20. januara.

– Sarađujemo s Bajdenovom administracijom, administracijom koja će vjerovatno biti zadužena i za tranziciju i za inauguraciju – rekao je Blant, guverner Mizurija, u CNN-ovom “State of the Union”.

Tramp iskorištava intervju kako bi opet ponovio optužbe za koje nema dokaza o širokoj izbornoj prevari, što su tvrdnje koje su odbacili brojni suci.

Ali je izrazio sumnju u to hoće li Vrhovni sud željeti razmotriti žalbu za bilo koji slučaj za koji se zalaže njegov tim.

-Rekao je Tramp-moramo djelovati vrlo brzo, ali nije dao datum do kojeg bi smatrao svoje opcije iscrpljenima.

Gotovo svaka tužba koju je dala Trampova kampanja odbačena je na sudovima zbog nedostatka dokaza. Rekao je da će se nastaviti boriti protiv rezultata izbora.

(avaz.ba/LD)