Prvi dan ljeta u Neumu: Bez prevelike gužve na plaži, gosti iskoristili dan za kupanje

U Neumu su kupači sudeći po fotografijama sa najpoznatije plaže iz ovog jedinog bh. grada na moru proslavili prvi dan ljeta bez obzira na ne tako visoke temperature zraka.

Kalendarski nam je stiglo ljeto, no veliki broj gradova u Bosni i Hercegovini se ne može pohvaliti jakim suncem i visokim temperaturama, a u nekim dijelovima države zbog obilnih padavina prijete i poplave kao i aktiviranje klizišta.

Neum i Trebinje su danas u 12 sati bili najtopliji gradovi u BiH, a naš jedini grad sa izlazom na more je imao i zavidan broj kupača ako uzmemo u obzir da ni more nije dovoljno toplo za kupanje zbog hladnih dana u proteklom periodu.

Na popularnoj plaži ispred hotela Sunce je došao veliki broj gostiju kako bi otvorili sezonu kupanja i sunčanja.

Turizam je u BiH, ali i brojnim drugim državama posljednjih mjeseci bio pod upitnikom obzirom na zatvorene granice i nekontrolisano širenje koronavirusa, no u Neumu izgleda da nema straha.

Većina država su zatvorile granice za strance. Državljani BiH u Crnu Goru ne mogu ući bez negativnog PCR testa, a za odlazak u Hrvatsku postoji više uvjeta. Sve je to izgleda doprinijelo da Bosancima i Hercegovcima najjednostavnija i najbolja opcija za konačno uživanje bude Neum.

(klix.ba)