Splitska tvrtka zakupila zgradu za samoizolaciju svojih zaposlenika koji se vraćaju iz Europe: Ne žele ugroziti obitelji, a neki ni nemaju kamo

Od petka u splitskoj tvrtki Connecto zasjeda ‘krizni stožer’.

Njihovih 130 vozača od početka zimske sezone stacionirano je na aerodromima u Ženevi, Zürichu, Salzburgu, Innsbrucku, Beču i Munchenu i posao im je bio razvoziti goste do obližnjih skijališta u Švicarskoj i Austriji, ali je s gašenjem žičara počela njihova evakuacija.

– Od ovih 130 ljudi, stotinjak je Grka. Za sve one koji žive u matičnoj domovini kupili smo avionske karte, ukrcali ih u zrakoplove i oni su već kod svojih kuća.

Imamo i 22 naša vozača koji danas kreću u Hrvatsku kombijima i sutra stižu u Split.

NISU IMALI PRIJEVOZA

Organizirali smo i prijevoz za dva naša državljanina koji su radili za druge agencije, ali nisu imali nikakvog prijevoza – kazao nam je Željko Živković iz Connecta.

Prethodnica su bila četiri vozača, koji su odmah smješteni u samoizolaciju. Interesantno je da im je upravo tvrtka organizirala smještaj.

– Mi smo zakupili jedan objekt u Splitu i tamo ćemo smjestiti sve naše ljude koji ne žele povratkom ugroziti svoje obitelji ili jednostavno nemaju kamo. Niti jedan od njih nema nikakvih simtoma bolesti – kazao nam je Živković.

Izvor: Slobodna Dalmacija