STJEPAN DUJO PREUZEO FUNKCIJU NAČELNIKA: Pročitajte koji je prvi potez novog načelnika

Stjepan Dujo je danas i službeno preuzeo mandat načelnika općine Novi Travnik za razdoblje 2020.-2024. „ Kako su izbori ovog puta održani jako kasno, do preuzimanja dolazi upravo na kraju godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, no unatoč svemu i pandemiji koja je pogodila cijeli svijet, vrlo jasno i konkretno moramo raditi dalje“ kazao je Dujo jutros nakon što je sa bivšim načelnikom i formalno obavio primopredaju. Prvi službeni potez je vraćanje radnog vremena na standardno, točnije od 07:30 do 16:00, a ne skraćeno kakvo je bilo tijekom pandemije.

„Općinska administracija mora i bit će na raspolaganju svim Novotravničanima u redovno radno vrijeme, a posebno sada kada se gužve moraju izbjegavati i kada je život kompliciraniji nego inače“ dodao je Dujo te kazao kako je pred njim zaista puno posla, te je potrebno uraditi cjelovitu analizu i pripremu kako bi se krenulo s konkretnim koracima naprijed.

Prije svega treba analizirati godinu na isteku i utvrditi sve poduzete aktivnosti s obzirom kako je Proračun samoproglašen od strane bivšeg načelnika. U sljedećem razdoblju treba očekivati konstituiranje Općinskog vijeća Novi Travnik nakon što izabrani vijećnici prihvate mandate i potpišu izjave. Novi Travnik nema prijedlog Proračuna za 2021. tako da je i po tom pitanju jako puno posla“ kazao je nakon primopredaje te se osvrnuo i na trenutnu političku situaciju u općini:

„Moja namjera je u idućem razdoblju pokušati ostvariti što širi dijalog sa svim političkim subjektima oko utvrđivanja samog OV, te pri izradi nacrta proračuna sa svim zainteresiranim političkim, gospodarskim, društvenim, sportskim i kulturnim djelatnicima, uvažavajući trenutačne financijske mogućnosti i procjene koje se odnose na punjenje Proračuna općine Novi Travnik“ zaključio je Dujo, piše notra.ba.

(Centralna/Notra.ba)