Svi pričaju o novoj seriji ‘The Morning Show’

Serija o medijima i društvu koje stvaraju

Praksa prelaska glumaca s tzv. holivuduske A liste s velikih na male ekrane postala je uobičajena. Jedna od posljednjih serija koja se može pohvaliti doista zvjezdanom glumačkom postavom je tako The Morning Show, za čiju je produkciju zaslužan Apple, novo ime na tržištu streaming platformi. S obzirom na to da se u glavnim ulogama nalaze oskarovka Reese Witherspoon i američka miljenica Jennifer Aniston, a u sporednim imena poput uvijek sjajnog Stevea Carell, bilo je posve jasno da će ova serija pobuditi velik interes javnosti, odnosno da straha od loše gledanosti gotovo da i nema.

Alex Levy (J. Aniston) i Mitch Kessler već 15 godina vode The Morning Show, najgledaniju dnevnu emisiju u SAD-u, a kao tandem uživaju apsolutno kultni status. No, serija počinje u trenutku u kojem se doznaje da je Mitch, u jeku jačanja Me Too pokreta, od strane nekoliko žena optužen za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu, zbog čega je dobio momentalni otkaz. Njegova suvoditeljica, Alex, dolazi na posao i u trenu shvaća kako će jedna nepovoljna vijest nužno promijeniti sve što je dosad smatrala sigurnim. Tko će zamijeniti Mitcha, hoće li se nju pitati za mišljenje, može li emisija uopće preživjeti ovakav skandal i, u konačnici, je li ugrožena i njezina pozicija, samo su neka od pitanja na koja kreće panično tražiti odgovor.

S druge strane, pratimo i priču Bradley Jackson, 40-godišnje reporterke iz West Virginije. Prati je reputacija osobe s kojom nije lako raditi, koja voli provocirati svoje sugovornike i koja nema dlake na jeziku, što ju je u više navrata stajalo napretka u karijeri. Kad s ekipom lokalnih vijesti izađe na teren napraviti prilog o prosvjedima vezanim uz otvaranje rudnika ugljena, a jedan od prosvjednika joj kolegu snimatelja sruši na pod, primi ga za ovratnik i kaže mu sve što ga ide – uključujući i par podataka o ugljenu koje nije znao. Sve će to skupa, naravno, svojim pametnim telefonima zabilježiti promatrači, a Bradley će u trenu postati internet senzacijom.

MEDIJI, BIZNIS I LJUBAVNI EKSCESI

Paralelno, njujorška ekipa jutarnjeg showa pokušava nastaviti s emisijama, a u pokušaju da pažnju maknu sa svog diskreditiranog bivšeg voditelja, prikladno kreću tražiti priče o svakodnevnim snažnim ženama Amerike. Upravo će se tu ova dva narativa spojiti u jedan; video klip Bradley Jackson koja nepristojnog mladića stavlja na njegovo mjesto, ne dopuštajući mu da joj oduzme riječ, bit će idealni povod da ju pozovu kao gošću u show, koju će intervjuirati Alex. Da vam napišem bilo što više od ovog, bespotrebno bi vam pokvarila uživanje u seriji.

Reći ću vam samo da će se životi ove dvije snažne žene posve neočekivano ispreplesti, da će se puno razgovarati o seksualnom uznemirivanju na poslu, o radnoj atmosferi koja ga ne zaustavlja, ali i osobnoj odgovornosti svih onih koji su ga odlučili ne vidjeti jer im je tako bilo jednostavnije.

Uz komentar društva i prikaz jednog specifičnog vremena – pogotovo ako radite u medijima – serija donosi i cijeli niz ljubavnih intriga, psihičkih slomova i sabiranja, ali i red punokrvnog humora. Kao mali bonus dodajem i to što nijedan lik nije napisan tako da bude crno-bijel, zbog ćete i vi, prilično sam sigurna, prema njima razviti slojevite emocije koje će se konstantno mijenjati.

Telegram.hr