Višković potvrdio da ga Dodik uopće ne pita da li može koristiti helikopter Vlade RS-a

Nakon što je predsjednik SNSD-a i aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zajedno s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović tokom vikenda koristio helikopter Vlade RS-a kako bi se prevezao na skup SNSD-a u Tesliću, postavilo se pitanje korištenja javnih resursa u političke svrhe.Premijer RS-a Radovan Višković, odgovarajući na pitanja novinara, dao je zanimliv odgovor na pitanje kako se ovo moglo desiti.

“Ljudi koje pominjete, od predsjednika RS-a i dalje, oni imaju pravo i ne traže ni od mene ni od vas odobrenje za upotrebu helikoptera. Oni jednostavno po svojoj procjeni to koriste, tako da vam to pitanje ne mogu detaljnije elaborisati”, kazao je Višković, prenosi Capital.

Inače, Vlada RS-a prošle godine dopunila je Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS-a, odnosno Milorad Dodik.

Republika Srpska je nedavno kupila tri ruska helikoptera “Ansat” za potrebe svoje policije, a prvi će biti dostavljen u septembru.

(klix.ba)