Vozači koristite alternativne pravce: Radovi u brojnim tunelima i na mostovima

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik – Orašje), Vinac (Jajce – Donji Vakuf) i Jasen (Prozor – Jablanica). U funkciji su alternativni pravci, saopćeno je iz BIHAMK-a

Na putnom pravcu Ljubinje – Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća – Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati. Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica – Stup), kao i mosta preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima Srebrenik – Šićki Brod (u mjestu Drenik), Olovo – Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj – Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor – Kozarac, Grude – Posušje i Kiseljak – Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju u većem dijelu BIH. Vozače molimo da voze oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

(avaz.ba)