VOZAČI OPREZ: Pažnju skrećemo na pretežno mokre ceste i učestale odrone

Ceste su ovoga jutra pretežno mokare ili vlažane, a iz BIHAMK-a pažnju skrećeu na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na jake udare vjetra upozoravaju u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. 

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Blaževac od 7 do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.

(avaz.ba)