ZENICA: Pokušaj ubistva udarao je komšiju lopatom po glavi dok je on ležao bez svijesti

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mehmeda Nadžaka iz Zenice zbog pokušaja ubistva. Optužnicu je Kantonalni sud Zenica u cijelosti potvrdio 2. decembra ove godine.

Mehmed Nadžak je optužen za ubistvo N. S. počinjeno 17. septembra ove godine u Kovanićima kod Zenice.

Prema navodima iz optužnice, Nadžak je tog dana oko 11.45 sati prilikom asfaltiranja puta koje su obavljali radnici preduzeća „Komgrad-ZE“, nakon verbalnog sukoba s radnicima i komšijama, fizički napao N. S. tako što mu je prišao sleđa, dok je ovaj stajao naslonjen na lopatu koju je držao.

Prijelom zatiljne kosti

Nakon toga mu je iznenada, bez ikakvog povoda, razloga i upozorenja, zadao snažan udarac zatvorenom šakom u predjelu potiljka i desnog uha, od kog je N. S. izgubio svijest i pao na tlo.

– Iz ruku mu je ispala lopata koju je Mehmed Nadžak uzeo i kojom mu je, u namjeri da ga ubije, dok je N. S. ležao na tlu bez svijesti, zadao nekoliko udaraca u predjelu potiljka, nanijevši mu time tešku tjelesnu ozljedu u vidu linijskog prijeloma zatiljne kosti, s ranom glave na zatiljku. Sve to dovelo je do krvarenja ispod meke moždane ovojnice te do otoka mozga – navedeno je u optužnici.

Pukla drvena drška

Kako je navedeno u optužnici, od siline udarca pukla je drvena drška na lopati. Mehmeda Nadžaka je u namjeri da nastavi udarati N. S. spriječio M. Dž., koji mu je prišao i odgurnuo ga od povrijeđenog muškarca. 

(avaz.ba)